14 d’agost 2007

Montenegro, EUropeus?

[Laia]
Ei!!!!! Ja som aqui altre cop. Avui serem breus, perque, us ho cregueu o no, estem connectats en una mena de caseta de fusta de 20m quadrats, la meitat del quals son perruqueria (una noia molt maca s`esta assecant els cabells) i a l`altre meitat hi ha 4 pcs des d`on ens connectem.
Som a Montenegro... pais de la UE, pais en el que haviem posat esperances pel que fa a organitzacio, serveis, cura del turisme, del pais etc.... doncs no! No nomes ens van timar i vilment!!! (pero aixo que us ho expliqui el Xavi) sino que a mes son uns guarrus!!! pero molt marranos!!! tot, absolutament tot, des de les vores de les platges, a les carreteres, a els carrers mateixos, esta ple de brossa. Vas per les "autopistes" (aqui si que no nomes son d`un carril sino que a mes estan plenes de bonys) i del cotxe del davant, com qui no vol la cosa surten expedits papers, ampolles de plastic.. el que vulguis! Funcionen amb euros, pero depenent de la part del pais a la que vas, es mes car o menys. Hi ha zones turistiques rotllo Salou o mes, pero benvolguts! tot aixo ho salven els paisatges. Es un pais bastant secot, muntanyes pelades i molt pedregos, peroooooooo quina posta de sol vam poder veure ahir a la platja!!! oooooooh! preciosa!!! (tenim fotos no patiu) i quins llacs te pinta d`haver-hi!! (encara no ho sabem del cert perque es avui que hem arribat al parc nacional Durmitor, i per tant dema veurem els paratges). Be, molts petonets!!! Us passo al Xavi.

[Xavi]
Hola! Pel que sembla, jo soc l`encarregat d`explicar les preses de pel que ens fan... Aquesta vegada, va ser en una benzinera. Ahir vam parar a omplir el diposit, i vam posar 25 euros (aixi ho marcava al surtidor de benzina) i a l`hora de pagar amb tarja, ens van cobrar 45 eurus!! Al intentar reclamar, el cobrador (que ni parlava ni entenia l`angles) no ens va entendre de res. Vam anar al surtidor, per comprovar la xifra que posava, pero ja hi havia un altre client.... i el paiu que ens havia posat la benzina, afirmava que la xifra que ens havien cobrat era la correcta. Despres d`insistir, va reconeixer que estava malament, pero que eren 35 euros... tot aixo amb la mediacio d`un xavalet que treballava a la benzinera i que era l`unic que parlava angles, pero que no es volia fotre en cap merder per no perdre la feina d`estiu que tant li ha costat d`aconseguir.
Enmig del sarau, va passar un poli per la benzinera, que no va fer massa cas del merder i va marxar tot agafant uns refrescos de la benzinera sense pagar (amb la benevolencia dels timadors).
En fi, que despres d`estar plantats alla a la benzinera, i de reclamar a un i altre benzinero, ens van acabar donant 10 euros en efectiu perque marxessim... un montenegri client de la benzinera es va oferir de mediador i va dir que aquesta era la solucio definitiva, tot afegint en un italia cutre que "...ni per tu ni per mi...".
Be, aixo es tot per avui, ens espera un bon sopar i un dia de trekking dema pel parc nacional de Durmitor!
Apa, salut!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Acabem d´arribar de LLafranc de veure el Jordi, i al passar per Terrassa hem mirat el blog , i hem vist que avui havieu tornat a escriure, cosa que ens agrada molt, ja que així ens sembla que us tenim més aprop.
Pel que expliqueu, veig que per aquests indrets els "vivales" no hi falten, suposo que el mateix que debien fer aquí quan va començar el turisme.
Aquí tothom està bé,el Jordi com unes pasqües, la Laura va trucar ahir,per cert esperm sentir-vos aviat, i nosaltres també bé,demà pujarem a la Mola.
Molts petons per tots dos

Anònim ha dit...

Jajaja, mare meva, quins manguis!
Si es que, s'ha d'estar sempre atent, no us podeu despistar ni un moment.

Jo em pensava que això de la bruticia i la gent marrana només era aqui a spain... vaja vaja del que s'entera un.

Sort en la propera aventura!

Xavi

Dídac ha dit...

Valga'm Déu! Resulta que l'altre dia m'assabento que sou fora de viatge i veig que ja heu recorregut mig món. Osti tu, no perdeu el temps no....

Mesquites, carreteres estretes entre muntanyes, vorals plens de brutícia, discusions amb policies corruptes, haver de regatejar per uns litres de benzina,... mira no em preguntis per què però m'és com familiar tot això. No et passa el mateix Xavi?

Llamps i trons, si ho hagués sabut abans et dono un parell de couldines i una samarreta perquè me les canviis per una catifa.

Va tontus, de regal... tres consells:

Consell #1: Vigileu amb el que us mengeu (d'aliment vull dir) que després passa el que passa. Com a mínim espero que el cevapi trigui més a avorrir-se que el tajin.

Consell #2: Laia porta tu la càmara que el Xavi es posa una mica pesat i les seves fotos 'artístiques' només les entén ell.

Consell #3: Quan arribeu a Rumania sobretot sobretot compreu el CD de la Cleopatra que es veu que és el hit del moment! I la d'hores agradables al cotxe que passareu, sentint-lo una vegada i un altra....

Doncs em sembla que ja estaríem, apasiauquevagimoltrebé i recordeu... un llapis d´Ikea, un pistatxo, wa yeah!!!

PD. Per cert... ja heu trobat un euroconector?!?!?

Anònim ha dit...

Benvolguts Xavi i Laia.
Veiem que continueu aprenen de la vida. Molta cura amb les tarjetes de credit, que potser dintre de 2 mesos us arribarà una factura de qualsevol dels comerços que heu estat, per un altre valor diferent. Utilitzeu la tajeta nomes per treure diners i pageu a "toca teja", pero despres de rebre el servei, mai abans, en tot cas meitat per davant i meitat despres. Quan el preu del servei no estigui explicitat (per exemple en taxis) negocieu el preu abans de pujar, per no tindre sorpreses.
Demà farem una inmersio a Aigüafreda des de la platja per probar l'equip. Ja falten nomes 3 dies per marxar al "Mar Roig", ja tenim ganes de desconectar nosaltres també. Demà despres de fer l'inmersió, anirem a Platja d'Aro per passar 2 dies amb l'avia Marcel·la, que està sola, doncs en Jacint va marxar ahir.
L'Arnau està de pont i no tenim noticies seves perque no podem conectar amb el seu mobil.
La Mar continua desapareguda fins el dia 20, esperem qu tot vqagi be "no news, good news".
Abans d'ahir a la platja varem trobar a la Ingrid, (la seva intima amiga) que va estar molt simpàtica i ens va preguntar per ella.
Res més, a seguir disfrutant i acumulant experiencies i que "us xurrimanguin el menys possible". Que tal els preus? Quan val un litro de gasolina?. Molts petons.

Anònim ha dit...

Hola de nou!!!!!!!!!!
Laiona consulta el correu electrònic que t’he enviat un mail on ja m’hi he esplaiat prou! Joan i Núria, la Mar està molt bé!!! La vaig veure ahir que vaig pujar de visita a la casa de colònies! Un petonàs de part seva!!!!!
Ciao!!!
Gemma

Anònim ha dit...

Xavi, soc el Dani#7!! vaja paio! vaja viatjet k us esteu fent!! Això si es una experiencia collonuda!! Si trobes algun croat/montenegrí k sapiguer jugar a basket te lemportes a l motxilla!!

Una abraçada a tots 2!! vaig llegint de tant en tant el vostre blog....

Anònim ha dit...

Sóc la Mariona,

Només dir que he escrit un comentari a l'apartat d'eslovenia. Ho dic perquè no sé massa bé (per no dir gens) com va això i perquè no us penseu que no escric!!!!
Apa doncs....que vagi molt bé VOAYYYYYYYYYYYYYYAAAAAAAAAA PAVAAAAAAAAAAAAA i companyia!!
Petonets!

Anònim ha dit...

Iepa!!
som l'albert i la marion des del Rajasthan.
Deu ni do les voltes que heu donat ja, vaya vaya.

Nosaltres agafem un bus aquesta tarda (13 hores...) cap al nord de la india, esperant trobar mes calma i no tanta calor, per acabar de passar les vacancetes, que si no, tant anar amunt i avall, no descansarem ni de conya.

Ale, petonots i que us ho passeu de puta mare!!!

Albert i Marion

Anònim ha dit...

Hola nois!
Avui hem tornat a Matadepera després de 2 setmanes de rondar!
Hem estat a Las Planas on hem descansat força (bé, allà no es pot fer gran cosa més...), després vem estar amb el David, la Sònia i la Berta al Camping de Barà i finalment dos dies a St.Quirze i de tornada a Matadepera.
Tots aquests dies no hem pogut veure el blog així q avui hem necessitat 1 hora per posar-nos al dia de les vostres peripècies!!! MOLT INTERESSANT TOT!!!
Els petits estan molt bé. L'Axel va acabar sent el Rei de Las Planas, agafant la bici a qualsevol nen que es despistava un moment ... encara que el nen li passés dos pams. I el Biel està creixent per minuts ... cada dia més gran i més simpàtic!!
Bé, ara ja anirem seguint-vos més sovint així q no m'allargo més i el proper dia ja escriuré alguna coseta més.
UN PETO PER TOTS DOS I DISFRUTEU MOLT !!!

Laura&Cia

Anònim ha dit...

Hola noiets! Sóc la Susanna. És el primer dia que em conecto doncs ja tenim internet a casa!! Ens anem modernitzant, tu... I vaya quin viatget!!
Veig que us ho esteu passant de conya entre timo i timo... I ara aquests dies m'imagino que us trobareu a Rumania amb la penya Dràcula. Molts besitos per tots i feu mooooooooooooltes fotos!!!

Anònim ha dit...

HOLA!!!
Així que li vau pagar els refrescos al poli, no? jajaja...

Us vaig llegint i em feu una enveja...

Un petó des de Las Palmas!!!

Anònim ha dit...

des de Roma.....siete la copia più felice al mondo......apa parelleta sou fantastics i de segur esteu disfrutant al maxim aquests meravillosos moments.jo estic treballant, super enfeinada com sempre ja tinc ganes de fer unes petites vacancetes.si tot va be anirè amb el meu germanet a Turquia, sembla ser que la paraula del Lluis aquesta vegada ès segura...super si podem estar uns dies junts vivin aquesta esperiència amb els turcs.Segurament passarè per Barcelona uns quans dies a mitjans de setembre. Em faria molta illusio podernos veure si ja heu tornat del vostra viatge.Super petons pel meu cosinet i una super abraçada per la Laia.

Anònim ha dit...

Ei guapos!!!
A veure si actualitzeu ja que ens teniu a tots en vilo!!! que no sabem res del viatge des de fa uns dies....home...!!
Jo havia decidit muntar un club de fans així freaky però si ens heu d'abandonar a la primera de canvi...m'ho penso eh??
Amb tot, segur que esteu de perles, que és el que compte!
1 ptó!

Anònim ha dit...

PRINGAAAAATS!!!